Pasirinkite savo šalį ar regioną.

Close
Prisijungti Registruotis El. Paštas:Info@Ocean-Components.com
0 Item(s)

„Nasa“ apdovanojo komercinio krovinio kontraktą už Mėnulio vartus į „SpaceX“

Nasa awards commercial cargo contract for lunar Gateway to SpaceX

Pagal „Gateway Logistics Services“ sutarties sąlygas „SpaceX“ turės pristatyti kritiškai suslėgtus ir neslėgtus krovinius, pavyzdžių rinkimo medžiagas ir kitus daiktus, kurių įgulai gali prireikti „Gateway“ plaukiojančiame laive ir taip pat jų ekspedicijų metu Mėnulio paviršiuje.

„Nasa“ apdovanojimą apibūdina kaip reikšmingą žingsnį į priekį savo „Artemis“ programai, kurios tikslas - iki 2024 m. Vėl iškrauti žmones Mėnulyje ir sukurti tvarų žmogaus mėnulio buvimą.

„Šis sutarties sudarymas yra dar vienas kritiškas mūsų plano tvariai grįžti į Mėnulį elementas“, - sakė NASA administratorius Jimas Bridenstine'as.

„Vartai yra ilgalaikio Artemidės architektūros kertinis akmuo. Šis komercinių krovinių gabenimo į kosmosą pajėgumas integruoja dar vieną Amerikos pramonės partnerį į mūsų planus atlikti žmonių tyrinėjimus Mėnulyje, ruošiantis būsimai misijai į Marsą“.

NASA sako, kad ji planuoja daugybę tiekimo misijų, kurių metu krovininis erdvėlaivis išburs orbita stotyje šešis – 12 mėnesių vienu metu.


„Norint grįžti į Mėnulį ir palaikyti būsimus kosmoso tyrinėjimus, reikia įperkamas nemažas kiekis krovinių“, - sakė „SpaceX“ prezidentas ir vyriausiasis operacijų vadovas Gwynne Shotwell. „Bendradarbiaudami su NASA,„ SpaceX “nuo 2012 m. Tiekia mokslinius tyrimus ir kritines atsargas Tarptautinei kosminei stočiai. Mums yra garbė tęsti darbą už Žemės orbitos ribų ir gabenti„ Artemis “krovinius į„ Gateway “.“

Logistikos paslaugų sutartys garantuoja dvi logistikos paslaugų teikėjo misijas, kurių bendra vertė yra 7 mlrd. USD pagal visas sutartis, nes reikalingos papildomos misijos.

Studijos tipo butas

Pačiuose vartuose NASA anksčiau yra pareiškusi:

Astronautai apsilankys vartuose bent kartą per metus, tačiau jie neišsilaikys ištisus metus, kaip įgula Tarptautinėje kosminėje stotyje. Vartai taip pat yra daug mažesni. Jo vidus yra maždaug vieno tipo studijos tipo butas (tuo tarpu kosminė stotis yra didesnė nei šešių kambarių namas). Įstrigę astronautai gali gyventi ir dirbti erdvėlaivyje iki trijų mėnesių vienu metu, atlikti mokslinius eksperimentus ir leistis į Mėnulio paviršių.

Net be įgulos, pažangiausia robotika ir kompiuteriai atliks eksperimentus erdvėlaivyje ir už jo ribų, automatiškai grąžindami duomenis į Žemę.

Daugiau apie mėnulio projektą galite perskaityti „Nasa“ svetainėje.

Vaizdo kreditas: „SpaceX“ - „SpaceX Dragon XL“ iliustracija, kai jis dislokuotas iš antrosios „Falcon Heavy“ pakopos aukštoje Žemės orbitoje pakeliui į vartus Mėnulio orbita.

Taip pat žiūrėkite: NASA pasirenka pirmuosius du mokslinius naudingus krovinius „Lunar Gateway“